Bajor Császármorzsa

Bajor Császármorzsa

  4 fő      kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg mazsola
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A mazsolát vízbe áztatjuk. Keverjük össze a tejet, lisztet, sót és a tojások sárgáját. Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk bele a lisztes masszába. 

2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és annyi tésztát öntsük rá, hogy körülbelül egy ujjnyi vastag legyen. Süssük közepes tűzön, szórjuk meg mazsolával, porcukorral. 

3. Amikor a tészta alja szép aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük. Ezután két falapát segítségével falatnyi darabkákra tépkedjük.

4. A maradék tésztát hasonlóképpen készítjük el. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral és lekvárral vagy akár kompóttal tálaljuk.

 



Szólj hozzá...