Bajor Császármorzsa
4 fő kb. 45 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A mazsolát vízbe áztatjuk. Keverjük össze a tejet, lisztet, sót és a tojások sárgáját. Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk bele a lisztes masszába.
2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és annyi tésztát öntsük rá, hogy körülbelül egy ujjnyi vastag legyen. Süssük közepes tűzön, szórjuk meg mazsolával, porcukorral.
3. Amikor a tészta alja szép aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát is készre sütjük. Ezután két falapát segítségével falatnyi darabkákra tépkedjük.
4. A maradék tésztát hasonlóképpen készítjük el. Végül megszórjuk fahéjas porcukorral és lekvárral vagy akár kompóttal tálaljuk.