Bajor Burgonyasaláta

Bajor Burgonyasaláta

  4 fő      több, mint 90 perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 dl víz
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 kg burgonya
  • 6 ek. fehérborecet
  • 4 szál újhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • 1 tk. méz
bajor burgonyasalata1

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában puhára főzzük. Ezután meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

2. Az újhagymát, lilahagymát, metélőhagymát, szalonnát apróra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. 

3. Felforrósítjuk az olajat és közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a meleg vízben feloldott húsleves kockát, majd a fehérborecetet. Egy nagy tálba átöntjük.

4. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet. Sóval, borssal ízesítjük. A felaprított zöldségeket az ecetes lébe forgatjuk. Tálalás előtt legalább 1 órát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

 



Szólj hozzá...