Ausztrál Húsos Pite

Ausztrál Húsos Pite

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 4 ek. ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. só
  • 1 dl víz
  • 2 ek. liszt

Elkészítés:

1.  A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Ezután a marhahúst megpirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, 0,5 dl vizet, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, szójaszószt és a fűszereket. Összekeverjük, majd 5 percig forraljuk. A lisztet a maradék vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz. Hagyjuk hűlni.

2.  A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk. 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

3.  Vajjal kikenjük a muffin formát, amelyet kibélelünk a tésztakorongokkal. Megtöltjük a kihűlt húsos töltelékkel. A tészta szélét tejjel megkenjük, majd a maradék tésztakorongokkal lezárjuk. Villával lenyomkodjuk a széleket és megböködjük egy fogpiszkálóval.

4.  A pite tetejét is bekenjük tejjel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokon további 15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Salátával, sült krumplival, de akár magában is tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...