Ausztrál Húsos Pite
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Ezután a marhahúst megpirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockákat, 0,5 dl vizet, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, szójaszószt és a fűszereket. Összekeverjük, majd 5 percig forraljuk. A lisztet a maradék vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz. Hagyjuk hűlni.
2. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk. 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
3. Vajjal kikenjük a muffin formát, amelyet kibélelünk a tésztakorongokkal. Megtöltjük a kihűlt húsos töltelékkel. A tészta szélét tejjel megkenjük, majd a maradék tésztakorongokkal lezárjuk. Villával lenyomkodjuk a széleket és megböködjük egy fogpiszkálóval.
4. A pite tetejét is bekenjük tejjel. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokon további 15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Salátával, sült krumplival, de akár magában is tálalhatjuk.