Argentín Empanadas
4 fő kb. 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig lefedve pihentetjük.
2. A hagymát, olajbogyót apróra vágjuk, majd összekeverjük a hússal, fűszerekkel. A tojásokat keményre főzzük és felkockázzuk.
3. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 7-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.
4. A lapok felére 1 kanál tölteléket teszünk, főtt tojással megszórjuk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélét egy villa segítségével lenyomkodjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.