Argentín Empanadas

Argentín Empanadas

  4 fő      kb. 90 perc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1,7 dl meleg víz
  • 1,5 tk. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 kk. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 10 db olajbogyó
  • 2 db tojás
  • bors

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

1.  A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd 30 percig lefedve pihentetjük. 

2.  A hagymát, olajbogyót apróra vágjuk, majd összekeverjük a hússal, fűszerekkel. A tojásokat keményre főzzük és felkockázzuk.

3.  A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 7-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.

4.  A lapok felére 1 kanál tölteléket teszünk, főtt tojással megszórjuk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélét egy villa segítségével lenyomkodjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, felvert tojással megkenjük. Végül előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

 



Szólj hozzá...

16 + nyolc =