Skip to content

Amerikai Csokis Keksz

 

Amerikai Csokis Keksz

 

   4 fő        kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 4 ek. vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 17 dkg cukor
  • 1 tk. vanília aroma

Elkészítés:

1.  Kezdésként 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét a vajjal együtt vízgőz felett kicsit megolvasztunk, de csak annyira, hogy ne egy folyós masszát kapjunk.

2.  Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük fel habosra a cukorral, amíg szépen kifehéredik.

3.   Ezután keverjük a tojásokhoz a vanília aromát és a felolvasztott csokoládét.

4.  Adjuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet és a maradék 10-10 dkg tej- és étcsokoládét apróra vágva. Fontos, hogy a tészta állaga ne legyen túl folyós, mert akkor szét fog folyni. Ha esetleg folyós lenne, hagyjuk kicsit megdermedni.

5.  Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanál segítségével helyezzünk kisebb halmokat 2-3 cm-re egymástól. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a tepsiből.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 16 =