Amerikai Csokis Keksz
4 fő kb. 45 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Kezdésként 10 dkg étcsokoládét és 10 dkg tejcsokoládét a vajjal együtt vízgőz felett kicsit megolvasztunk, de csak annyira, hogy ne egy folyós masszát kapjunk.
2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat verjük fel habosra a cukorral, amíg szépen kifehéredik.
3. Ezután keverjük a tojásokhoz a vanília aromát és a felolvasztott csokoládét.
4. Adjuk a csokis keverékhez a sütőporos lisztet és a maradék 10-10 dkg tej- és étcsokoládét apróra vágva. Fontos, hogy a tészta állaga ne legyen túl folyós, mert akkor szét fog folyni. Ha esetleg folyós lenne, hagyjuk kicsit megdermedni.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanál segítségével helyezzünk kisebb halmokat 2-3 cm-re egymástól. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a tepsiből.