Almás Táska
6 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a kristálycukorral, majd állni hagyjuk.
2. Lisztezett felületen, 4-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. Kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk és a négyzetek egyik felét néhány helyen vagdossuk be.
3. Az almát csavarjuk ki és a levét tegyük félre egy edénybe.
4. A kicsavart almát lassú tűzön pároljuk meg. A levét keverjük el csomómentesen a vaníliás pudingporral.
5. Amikor az alma megpárolódott, szórjuk meg őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd öntsük rá az almalével elkevert pudingport. Főzzük, amíg besűrűsödik.
6. Miután kicsit kihűlt, a négyzetekre 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, összehajtjuk, lenyomkodjuk. Végül kívülről is megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.