Almás Táska

Almás Táska

  6 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg leveles tészta
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tk. őrölt fahéj

Egyéb hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • porcukor

Elkészítés:

1. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a kristálycukorral, majd állni hagyjuk.

2. Lisztezett felületen, 4-5 mm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát. Kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk és a négyzetek egyik felét néhány helyen vagdossuk be. 

3. Az almát csavarjuk ki és a levét tegyük félre egy edénybe.

4. A kicsavart almát lassú tűzön pároljuk meg. A levét keverjük el csomómentesen a vaníliás pudingporral.

5. Amikor az alma megpárolódott, szórjuk meg őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd öntsük rá az almalével elkevert pudingport. Főzzük, amíg besűrűsödik.

6. Miután kicsit kihűlt, a négyzetekre 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, összehajtjuk, lenyomkodjuk. Végül kívülről is megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 



Szólj hozzá...

12 + öt =