Almás Pite
6 fő több, mint 90 perc
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Egyéb hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. 10 percig közepes lángon pároljuk és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, hozzákeverjük a kajszilekvárt.
2. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a margarint, a tejfölben az élesztőt elkeverjük, majd a tészta összes többi hozzávalójával összegyúrjuk. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük.
3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ezután elfelezzük a tésztát. A cipókat lisztezett nyújtódeszkán nagyobb tepsi méretűre nyújtjuk.
4. Az egyik lapot belehelyezzük a tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, majd elkenjük rajta az almát. A másik lapot a tetejére helyezzük.
5. Megkenjük a felvert tojással, villával sűrűn megszurkáljuk és aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni és tálalás előtt fahéjas porcukorral meghintjük.