Ajvar

 

Ajvar

 

   6 fő        kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg kaliforniai paprika
  • 50 dkg padlizsán
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 lime leve

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg megfeketedik a héja. Utána egy edénybe tesszük, fóliával lefedjük 10 percre, hogy a gőztől meglágyuljon, így a héja könnyen leszedhető lesz. A paprikával ugyanígy járunk el, majd a végén kimagozzuk. Mikor a héját leszedtük és a paprikát kimagoztuk, egy turmixgépbe tesszük az olaj és a só kivételével az alapanyagokat, aztán pépesre turmixoljuk. Ha kész 10-15 percig főzzük, hozzáadjuk az olívaolajat, végül sóval ízesítjük és alaposan elkeverjük.

 


ital1


Szólj hozzá...