Áfonyás Pierogi

Áfonyás Pierogi

  4 fő      kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só
  • 40 dkg áfonya

Elkészítés:

1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk.

2. A tészták közepére helyezünk pár szem áfonyát. Ezután félbehajtjuk és a széleit alaposan lenyomkodjuk.

3. Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a tésztákat, majd főzzük kb. 10 percig, amíg feljönnek a tészták a víz tetejére.

4. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban pirítsuk meg őket. Végül tejszínhabbal vagy tejföllel, nyáron pedig vanília fagylalttal tálalhatjuk.

 



Szólj hozzá...

8 + tizenegy =