Áfonyás Pierogi
4 fő kb. 60 perc
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük. Kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk.
2. A tészták közepére helyezünk pár szem áfonyát. Ezután félbehajtjuk és a széleit alaposan lenyomkodjuk.
3. Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a tésztákat, majd főzzük kb. 10 percig, amíg feljönnek a tészták a víz tetejére.
4. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban pirítsuk meg őket. Végül tejszínhabbal vagy tejföllel, nyáron pedig vanília fagylalttal tálalhatjuk.