Skip to content

Zöldség Alaplé

 

Zöldség Alaplé

 

   4 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fej zeller
  • 6 szem egész bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szeretnénk akkor félbe, esetleg negyedbe is vághatjuk, majd egy nagyobb edénybe helyezzük az összes hozzávalót. Addig töltsük fel az edényt vízzel, amíg a zöldségeket ellepi a víz. 1,5 órán át főzzük és közben az elfőtt levet néha pótoljuk. Végül az elkészült alaplevet leszűrjük. A zöldség alaplevet felhasználhatjuk levesekhez, de egy tökéletes risottonak is elengedhetetlen része.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × kettő =