Skip to content

Yorkshire Pudding

 

Yorkshire Pudding

 

  4 fő       kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • étolaj
  • bors

Elkészítés:

Muffinsütő formába mindegyik mélyedést töltsük fel félig étolajjal. A tojást a tejjel verjük fel egy robotgép segítségével és adagoljuk hozzá kisebb részletekben a lisztet, sót, borsot. Miután csomómentesre kevertük, a muffin formát tegyük be 2-3 percre egy 200 fokra felforrósított sütőbe. Ezután húzzuk ki és töltsük meg gyorsan mindegyik formát kb. a negyedéig a tésztával, majd toljuk vissza. 20 percig süssük, amíg a Yorkshire Pudingok megemelkednek és aranybarnára pirulnak. Kínálhatjuk köretként húsos, szaftos ételekhez.

ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − öt =