Skip to content

Wonton Leves

 

Wonton Leves

 

   4 fő        kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 15 dl húsleves

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 db újhagyma
  • 1 tk. szezámolaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A vöröshagymát és az újhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst ,majd a töltelék többi hozzávalóját. Összekeverjük és addig sütjük, amíg a hús jól átsül. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5X5 cm-es négyzetekre vágjuk. A tészták közepére tölteléket teszünk, majd batyukat formálunk. Végül a húslevesbe helyezzük és 10 percig főzzük.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × négy =