Skip to content

Vörösboros Gravy

 

Vörösboros Gravy

 

  4 fő       kb. 25 perc
Hozzávalók:

  • 1,5 dl pecsenyelé
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 dl marhahús alaplé
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

A sült húsok és zöldségek visszamaradt szaftjának egyik legjobb felhasználási módja, ha vörösboros gravyt készítünk belőle. A marhahús alaplevet a vörösborral együtt felforraljuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezt követően a pecsenyelét egy edényben a liszttel csomómentesre kikeverjük, majd a béchamel elkészítéséhez hasonlóan apránként hozzáadagoljuk a vörösboros levet gyors kevergetés mellett. Addig főzzük, amíg a gravy kicsit besűrűsödik. Tökéletes sült húsok vagy az angol Yorkshire Pudding mellé.

ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 + 12 =