Skip to content

Vatapá

 

Vatapá

 

   6 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 60 dkg garnéla
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 5 dl kókusztej
  • 6 dl víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

10 dkg megtisztított garnélát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a chili paprikát tegyük turmixgépbe, majd készítsünk pürét belőle. Egy nagy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a garnélás pürét. A mogyoróvajat a vízzel, egy habverő segítségével jól keverjük el. Miután a pürénk megpirult, ezt is öntsük serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd a forrást követően 6-7 percig közepes lángon főzzük tovább. Tegyük bele a megtisztított garnélákat, öntsük bele a kókusztejet és további 6-7 percig főzzük. Az így elkészített Vatapát egy kevés vörös pálmaolajjal meglocsolt rizzsel tálaljuk.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő + 19 =