Skip to content

Vaníliás Kocka

 

Vaníliás Kocka

 

   6 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek. kristálycukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 5 dl cukrozott növényi tejszín
  • 4 ek. Amaretto likőr
  • 12 dl tej

Egyéb hozzávaló:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A piskótához a tojást a cukorral összekeverve, egy robotgép segítségével fehéredésig verjük. A liszthez adjuk a sütőport és óvatosan a tojáshabhoz keverjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt megsütjük. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd tejjel simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük. A tejszínt félig felverjük, majd a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük. Hozzáöntjük apránként a kihűlt pudingot és az Amaretto likőrt. Az elkészült krémet eloszlatjuk a kihűlt piskótán. Kb. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és kockákra vágva kínáljuk.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 + 7 =