Skip to content

Tőkehalas Fánk

 

Tőkehalas Fánk

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg tőkehal filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg burgonyapüré
  • 0,5 dl édes portói bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A halat sós vízben előfőzzük. Megpucoljuk a hagymát, fokhagymát és a babérlevéllel együtt kevés olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá az előfőzött, apró darabokra tépkedett tőkehalat. A babérlevelet távolítsuk el. Ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, borssal. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyapürével. Öntsük hozzá a bort, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat és az apróra vágott petrezselymet. Végül egy kanál segítségével formáljunk kisebb golyókat és bő, forró olajban süssük aranybarnára.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 12 =