Skip to content

Szilvás Lepény

 

Szilvás Lepény

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 50 dkg szilva
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl natúr joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:

A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a fahéjat és a joghurtot. Az így kapott tésztánkat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába eloszlatjuk, majd a felezett szilvákat lisztbe forgatjuk és a tészta tetejére szórjuk.  Végül 160 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 + 8 =