Skip to content

Szilvalekvár

 

Szilvalekvár

 

   több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag dzsemfix (3:1)

Elkészítés:

1.  Az elrakásra szánt üvegeket alaposan kimossuk.

2.  A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük. 160 fokon 2,5 órán keresztül sütjük.

3.  Ezután egy turmixgép segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a dzsemfixet és a kristálycukrot, majd addig forraljuk, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.

4.  Végül a szilvalekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − egy =