Skip to content

Sütőtökkérmleves

 

Sütőtökkérmleves

 

   6 fő        kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 dl 20%-os főzőtejszín
  • 2 db húsleveskocka
  • 5 dkg héj nélküli tökmag
  • 1,6 l víz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, alufóliával letakarva, 200 fokon, kb. 50 perc alatt megsütjük. A sütőtökök héját lehúzzuk. 40 dkg tököt elkülönítünk és 1 cm-es kockákra vágjuk. A maradék tököt turmixgépbe tesszük és 6 dl víz hozzáadásával összemixereljük. Ezt átöntjük egy edénybe, hozzáadunk még 1 liter vizet, a húsleveskockát, sót, borsot és forrni hagyjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd még egyszer felforraljuk és beletesszük a felkockázott sütőtököt. A tökmagokat forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Végül az elkészült sütőtökkrémlevest a pirított magokkal megszórva tálaljuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

nyolc − három =