Skip to content

Strukli

 

Strukli

 

   4 fő       több, mint 60 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. ecet
  • 2,5 langyos víz
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 60 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl

Egyéb hozzávalók:

  • 5 dl tejszín

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a tojást, az olvasztott zsírt, majd elmorzsoljuk. Langyos vízben elkeverjük a sót, ecetet, majd apránként a liszthez adjuk, alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. A tésztát elfelezzük és egy hosszabb sütőpapír felét megkenünk olvasztott zsírral. A tésztát a sütőpapír zsírozott felére helyezzük, tetejét is bekenjük, majd ráhajtjuk a sütőpapírt és fél órán át pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, ahogy a rétestésztát szokás. A töltelék hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük, majd a szélére evőkanálnyi halmokat rakunk egy sorban, nem túl távol egymástól. Felcsavarjuk és a halmok között a tésztát összenyomjuk, majd egy tányér segítségével szétválasztjuk. Így megkapjuk a különálló darabokat, melyeket lobogó sós vízben megfőzünk. Addig főzzük amíg feljön a víz tetejére. A struklikat egy tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, majd leöntjük tejszínnel, hogy ellepje őket. Végül 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × 2 =