Skip to content

Strudli

 

Strudli

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 ek. kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg eperlekvár
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl kefir
  • 1 kk. só

Elkészítés:

A lisztet a tojások sárgájával, olajjal, sóval, kefirrel összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk. Ezután 15 percet letakarva pihentetjük. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta széleit kihagyva, egy lapot megkenünk lekvárral, egyet tojáshabbal. A lekváros és a tojáshabos tésztát egymásra borítjuk. A széleket jól összenyomkodjuk, esetleg derelyemetszővel fél cm-el beljebb levágunk belőle, ha kis mintát szeretnénk belevinni. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

 


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 2 =