Skip to content

Semita de Piña

 

Semita de Piña

 

   4 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 60 dkg búzaliszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl langyos  víz
  • 2 db ananász konzerv
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 2 dkg élesztő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 tk. só

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet, vajat, cukrot, sót egy edényben. Folyamatos kevergetés mellett melegítsük addig, amíg a margarin és a cukor felolvad. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni. Langyos vízben az élesztőt megfuttatjuk. Adjuk hozzá a lisztet, a tejes keveréket, 2 db felvert tojást. Alaposan gyúrjuk össze, fedjük le, 45 percig hagyjuk kelni. A tésztát vágjuk két egyenlő részre, nyújtsuk ki kb. 5-6 mm vastagságúra. Az egyik lapot tegyük a tepsibe, vágjuk le a széleit, hogy akkora legyen, mint a tepsi. Az ananászt apróra vágjuk és keverjük össze a fahéjjal. Ezzel szórjuk meg a tésztát. Ezután a másik lapot ráhelyezzük, a felesleget ismét levágjuk, a széleket egy villával lenyomkodjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk. 1 cm széles csíkokra vágjuk. A egy darab tojást felverjük, két evőkanál tejjel elkeverjük. Ezzel megkenjük a tetejét. Ezután a tésztacsíkokat egymást keresztezve ráhelyezzük. Megkenjük a csíkokat is, majd kevés cukorral megszórjuk a sütemény tetejét. Egy fogpiszkálóval megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + 9 =