Skip to content

Sárgabaracklekvár

 

Sárgabaracklekvár

 

   kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag dzsemfix (3:1)

Elkészítés:

Az elrakásra szánt üvegeket alaposan kimossuk. A barackokat leforrázzuk, hogy a héját könnyedén le tudjuk húzni. Kimagozzuk, majd egy turmixgép segítségével leturmixoljuk. Hozzáadjuk a dzsemfixet és a kristálycukrot. Ezt követően addig forraljuk, amíg a kívánt sűrűséget elérjük. Végül a sárgabaracklekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 + 17 =