Skip to content

Sajtos-Zöldfűszeres Empadanas

 

Sajtos-Zöldfűszeres Empadanas

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg margarin
  • 1,7 dl meleg víz
  • 1,5 tk. só

A töltelékhez:

  • 25 dkg krémfehér sajt
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 5-6 szál petrezselyem
  • 1 kk. morzsolt bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd 30 percig lefedve pihentetjük. A hagymát, petrezselymet felaprítjuk, hozzáadjuk a reszelt cheddart, a villával összetört krémfehér sajtot, bazsalikomot, sót és borsot. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. 7-10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A lapok felére 1 kanál tölteléket teszünk, a tészta másik felét ráhajtjuk és a szélét egy villa segítségével lenyomkodjuk. Végül bő forró olajban aranybarnára sütjük.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 + 12 =