Skip to content

Sajtos-Vajas Kifli

 

Sajtos-Vajas Kifli

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. kristálycukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 2 tk. só

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg trappista sajt

A tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. tej
  • 5 dkg trappista sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A tésztához a langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. Hozzáadjuk a tejföl kivételével az összes többi hozzávalót. Összegyúrjuk, majd a tejfölt kisebb adagokban dolgozzuk bele, amíg a tésztánk megfelelő állagú lesz. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, majd vajjal megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Feltekerjük hosszabbik felénél fogva, letakarva pihentetjük 30 percet és ismét kinyújtjuk hosszában. Az így kapott téglalapot egyenlő háromszögekre felvágjuk, ezeket feltekerjük, majd kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 2 =