Skip to content

Ribizlis Túrótorta

 

Ribizlis Túrótorta

 

   6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 dkg kristálycukor

A túrókrémhez:

  • 2 csomag zselatin fix
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg ribizli
  • 4 dl tejszín

A tetejéhez:

  • 15 dkg ribizli
  • 1 csomag gyümölcskocsonya

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát eloszlatjuk benne. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük. A tejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet. Ezzel együtt tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. A túrót a cukorral és citromhéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt és a ribizlit. A kihűlt piskótáról a sütőpapírt eltávolítjuk, egy tálra helyezzük. Ezután a tortaforma karimáját visszahelyezzük rá és így öntjük rá a túrókrémet, melyet elsimítunk. A tetejére rászórjuk a ribizlit. Végül a gyümölcskocsonyát a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük és félig dermedt állapotban rátesszük a tortára. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, a karimát óvatosan fellazítjuk, eltávolítjuk.


ital2


2 hozzászólás: “Ribizlis Túrótorta

  1. Tóth Veronika :

    Nagyon finom sütemény ,és gyorsan , könnyen elkészíthető.

    Válasz
  2. Tóth Veronika :

    Nagyon finom sütemény és gyorsan elkészíthető.

    Válasz

Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 2 =