Skip to content

Rakott Krumpli

 

Rakott Krumpli

 

   4 fő       több, mint 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 db hagyma
  • 15 dkg sajt
  • 6 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A kolbászt felszeleteljük, közben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Kikenünk vajjal egy tűzálló edényt és zsemlemorzsával meghintjük. Az aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk. Tetejére rendezzük a hagymát, a kolbászkarikákat és a tojást. Ezután megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit szintén karikázzuk a tetejére. Megsózzuk, majd egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel és sajtot reszelünk rá. Végül előmelegített, sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + kettő =