Skip to content

Pupusas

 

Pupusas

 

   4 fő        kb. 45 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz

A töltelékhez:

  • 2 ek. tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 1 db póréhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban jóösszegyúrjuk, hagyjuk picit pihenni. A sonkát, bacont, póréhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon, forró serpenyőben kicsit megpirítjuk. Egy tálba tesszük a tejfölt és hozzákeverjük a töltelék összes hozzávalóját. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Ezeket lisztezett nyújtódeszkán, kör alakúra kinyújtjuk. Egy lapra teszünk egy púpos evőkanálnyit a töltelékből, kicsit elkenjük, tetejét egy másik lappal lefedjük, majd a széleit összecsípjük. Teflon serpenyőben, olaj hozzáadása nélkül pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is (kb. 3-4 perc oldalanként). Salátával vagy mártogatóssal tálaljuk.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × négy =