Skip to content

Pozsonyi Kifli

 

Pozsonyi Kifli

 

   6 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dl tej
  • citromhéj

Egyéb hozzávalók:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet jól összegyúrjuk az élesztős tejjel és a tésztához szükséges összes többi hozzávalóval, majd letakarva két órát pihentetjük. A töltelékhez a cukorból, víz hozzáadásával szirupot készítünk. Ezután a többi alapanyaggal elkeverjük. Kb. 30 darab kis golyóra osztjuk a tésztát, azokat vékony ovális alakúra nyújtjuk A széleiken fél cm-t szabadon hagyva megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, majd a végeit behajlítva kifliket formálunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tojássárgájával megkenjük. Hagyjuk megszáradni a sárgáját, utána tojásfehérjével átkenjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × 5 =