Skip to content

Poutine

 

Poutine

 

  4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 3 ek. worcestershire szósz
  • 3 ek. passzírozott paradicsom
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 dl barna sör
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 4 dl víz

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, összeturmixoljuk. A vajat egy edényben felolvasztjuk. A lisztet gyors kevergetés mellett hozzáadjuk, kicsit megpirítjuk. További folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a vízben feloldott húsleveskockát, a hagymát, a barna sört. Ezután hozzákeverjük a worcestershire szószt, a passzírozott paradicsomot, sót. Alacsony lángon addig főzzük, amíg az öntet kicsit besűrűsödik. A burgonyákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Végül a sült krumplira rászórjuk a mozzarella sajtot és az öntettel meglocsoljuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 4 =