Skip to content

Potica

 

Potica

 

  6 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek. kristálycukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk. barna rum
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk. só

A töltelékhez:

  • 70 dkg dió
  • 3,5 dl tejszín
  • 3 ek. barna rum
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor

Egyéb hozzávalók:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

Langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva 45 percig kelesztjük. A töltelékhez a darált diót kicsit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszínt és a többi alapanyagot. Összefőzzük, hogy a cukor elolvadjon, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát 2 mm vastagságú, téglalap formára kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, de a vége előtt 1 cm-t kihagyunk. Azt az 1 cm-t vízzel megnedvesítjük, hogy a feltekerésnél a tésztánk összetapadjon. Ezután a tésztát feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük kör alakúra hajlítva. Felvert tojással megkenjük, további 20 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni, végül porcukorral meghintve tálaljuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × 4 =