Skip to content

Pizzás Csiga

 

Pizzás Csiga

 

   4 fő        kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek. olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg pizzakrém
  • 10 dkg passzírozott paradicsom
  • 40 dkg gépsonka

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a megfuttatott élesztőt, az olajat és a maradék tejet. Addig dagasszuk, amíg elválik az edény oldalától a tészta. 45 percig lefedve pihentetjük, kétszeresére kelesztjük. Közben a töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a passzírozott paradicsommal és a pizzakrémmel. A tésztát kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a pizzaszósszal és felcsavarjuk. Ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (nem túl szorosan, mert kelni fog még). Végül 170ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × kettő =