Skip to content

Pelmenyi

 

Pelmenyi

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1kk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. só

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. só

Egyéb hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 4 db babérlevél
  • erős mustár
  • tejföl

Elkészítés:

1.  A tészta alapanyagait összegyúrjuk és 30 percig pihentetjük.

2.  A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a marhahúshoz. Beleöntjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk és jól átgyúrjuk a tölteléket.

3.  A tésztánkat kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy kanálnyi tölteléket. Ezután félbehajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk. A félkör két csücskét pedig hajtsuk egymáshoz és nyomjuk össze. Hagyjuk 30 percig pihentetni a tésztákat a lisztezett deszkán. 

4.  Tegyünk fel egy edény sós vizet forrni. Öntsünk bele egy kevés olajat és dobjuk bele a babérleveleket. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a pelmenyiket, majd főzzük kb. 10 percig. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket.

5.  Végül erős mustárral és tejföllel tálaljuk.


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × egy =