Skip to content

Pekingi Kacsa

 

Pekingi Kacsa

 

   4 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 1 db egész kacsa
  • 2 dl méz
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 db újhagyma
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 kk. őrölt fehér bors
pekingi kacsa

Elkészítés:

A kacsát alaposan megtisztítjuk, lemossuk. A gyömbért összekeverjük a fahéjjal, a szerecsendióval, a borssal, a szegfűszeggel. Ebből a keverékből egy kiskanálnyit teszünk a kacsa belsejébe, majd a maradék fűszerkeverékhez adjunk egy evőkanálnyit a szójaszószból. Összekeverjük és ezzel kenjük be a kacsát kívülről. Az újhagymákat félbevágjuk, a kacsa belsejébe tesszük. Lefedjük, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Tegyük bele egy edénybe a kacsát mellével felfelé, öntsünk alá 3-4 dl vizet. 60 percig gőzöljük úgy, hogy mindig legyen alatta víz. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük át a kacsát. A szójaszósz és méz keverékével locsoljuk meg, majd tegyük a sütőbe mellével felfelé. 30 percig süssük úgy, hogy 10 percenként meglocsoljuk a szaftjával. Ezután tekerjük a sütőt 230 fokra és süssük addig, amíg szép egyenletesen megpirul.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × egy =