Skip to content

Pásztor Pite

 

Pásztor Pite

 

  4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 80 dkg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 tk. Worcestershire szósz
  • 2 ek. morzsolt rozmaring
  • 1,5 ek. morzsolt kakukkfű
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 1,5 dl víz
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kisebb kockákra. Ezután forró, sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt, krumplinyomóval törjük össze, majd keverjük hozzá a tejszínt, a vajat, ízlés szerint sót. A hagymát, fokhagymát, répát aprítsuk fel, kevés olajon egy forró serpenyőben dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg. Ezt követően tegyük bele az összes többi hozzávalót, keverjük össze és lassú tűzön hagyjuk főlni, amíg besűrűsödik. Egy hőálló edényben oszlassuk el a húsos alapot, a tetejére pedig simítsuk rá a krumplipürét. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. 15-20 perc pihentetés után felvágva tálalhatjuk.

ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 3 =