Skip to content

Pastel de Nata

 

Pastel de Nata

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

  • 30 dkg leveles tészta
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 ek. liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet só

Egyéb hozzávalók:

  • őrölt fahéj
  • porcukor

Elkészítés:

2,5 dl tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, sót, vajat és felforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a maradék tejjel, majd hozzáöntjük több részletben, gyors kevergetés mellett. Addig fűzzük, amíg besűrűsödik a krém. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan kikeverjük. A muffin sütőforma mélyedéseit kivajazzuk. A tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, 12 egyenlő részre osztjuk. A lapokat egyesével a sütőformába simítjuk és kosárkákat alakítunk ki belőlük. Mindegyiket háromnegyedig megtöltjük a krémmel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul. Végül fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − 8 =