Skip to content

Passzírozott Paradicsom

 

Passzírozott Paradicsom

 

   90 perc
Hozzávalók:

  • 4-5 kg húsos paradicsom (pl.: Kecskeméti 549)
  • paradicsom tartósítószer

Elkészítés:

1.  A frissen leszedett vagy megvásárolt paradicsomokat befőzés előtt érdemes hűtés nélkül még pár napig érlelni, így az ízek jobban kijönnek belőle.

2.  A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk. Leforrázzuk, hogy a héját könnyedén le tudjuk húzni, majd felkockázzuk és a csumáját eltávolítjuk.

3.  Paradicsompasszírozó segítségével átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tartósítószert és a kellő sűrűség eléréséig főzzük. Alaposan megtisztított üvegekbe töltjük, majd az üvegeket lezárjuk.


ital5


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =