Skip to content

Padlizsánkrém

 

Padlizsánkrém

 

   4 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • olaj

Elkészítés:

A padlizsán végét, a szára felől levágjuk, majd félbevágjuk. Beolajozzuk és lefelé fordítva, sütőpapírral bélelt tepsiben alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, ezután a héját lehúzzuk. A padlizsánt egy mixerbe tesszük és hozzáadjuk a fokhagymát, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Összeturmixoljuk, végül pirítóssal tálaljuk.

 


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 − egy =