Skip to content

Morvai Sörös Pörkölt

 

Morvai Sörös Pörkölt

 

  4 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 4 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 35 dkg burgonya
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 7 dl barna sör
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, felkockázzuk. A burgonyát lereszeljük. A hagymát, sárgarépát, fehérrépát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a felkockázott húst, egy evőkanál passzírozott paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Miután kevés levet engedett, beleöntünk 5 dl barna sört és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, a nagyon apróra vágott csípős paprikát. Lassú tűzön 1 órán át főzzük, többszöri kevergetés mellett. Ezt követően adjuk hozzá a reszelt burgonyát, a maradék sört, passzírozott paradicsomot, köményt, borsot. Végül további 1 – 1,5 órán át többször kevergetve főzzük lassú tűzön. Miután elkészült, galuskával esetleg knédlivel tálalhatjuk.

ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 3 =