Skip to content

Mirinda Szelet

 

Mirinda Szelet

 

   4 fő       több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 7 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 ek. kristálycukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 ek. olaj

A túrókrémhez:

  • 18 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor

A mirinda tetőhöz:

  • 7 dl szénsavas Mirinda üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek. kristálycukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral, robotgéppel felhabosítjuk. A sárgájához adjuk a lisztet, olajat, sütőport, kakaóport és összekeverjük. Keverés közben öntünk hozzá egy kevés habot. Ezután hozzáadjuk az összes habot és kanállal óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. A túrót összetörjük és a többi alapanyag hozzáadásával, robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Miután a piskótánk kihűlt, a túrókrémet a tetején egyenletesen elkenjük. A pudingport a cukorral, a Mirindával elkeverjük és készre főzzük. A kész pudingot langyosra hűtjük, majd a sütemény tetején egyenletesen elkenjük. Végül tálalás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy + három =