Skip to content

Milánói Makaróni

 

Milánói Makaróni

 

   4 fő       kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg sonka
  • 1 l passzírozott paradicsom
  • 4  gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. morzsolt bazsalikom
  • 1 tk. morzsolt majoranna
  • 5 dkg parmezán sajt
  • olívaolaj
  • bors
milanoi makaroni

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, forró serpenyőben, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát, a fűszereket és kicsit megpirítjuk. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, belekeverjük a felaprított gombát, a zúzott fokhagymát. 5 percig tovább forraljuk, ha szükséges még sóval ízesítsük. A tésztát olajos, sós vízben megfőzzük. Végül leszűrjük és a paradicsomos szósszal összekeverve vagy meglocsolva, parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

 


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc + 9 =