Skip to content

Meggyes Vareniki

 

Meggyes Vareniki

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors

A töltelékhez:

  • 40 dkg magozott meggy
  • liszt
  • kristálycukor

Egyéb hozzávalók:

  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük. A meggyet kevés lisztbe forgatjuk. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A tészták közepére helyezünk egy evőkanál meggyet, majd kevés cukorral megszórjuk. Ezután félbehajtjuk a tésztát és a széleit alaposan villával lenyomkodjuk. Ezt követően pihentessük 30 percig a lisztezett deszkán. Tegyünk fel egy edény sós, olajos vizet forrni. Amikor a víz felforrt, dobáljuk bele a Varenikiket, majd főzzük kb. 10 percig, míg feljönnek a tészták a víz tetejére. Ezután serpenyőben megolvasztott forró vajban futtassuk meg őket. Végül tejföllel vagy meggy öntettel tálaljuk.


ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 2 =