Skip to content

Meggyes Vanília Torta

 

Meggyes Vanília Torta

 

   8 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 6 dkg kristálycukor

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 10 dkg margarin
  • 8 ek. kristálycukor
  • 2 ek. vanília aroma

Egyéb hozzávalók:

  • 2 üveg meggybefőtt
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag instant zselatin fix

Elkészítés:

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját. A habba óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a masszát eloszlatjuk benne. Előmelegített sütőben a piskótánkat 180 fokon készre sütjük. A vaníliás pudingporhoz cukrot teszünk, majd a tejjel, vanília aromával simára keverjük és megfőzzük. Amikor elkészült, folpackot teszünk a puding tetejére, majd kihűtjük. Egy robotgép segítségével a langyosra hűlt pudingot összedolgozzuk a margarinnal. A tejszínt félig felverjük. Ezt követően a zselatin fixet hozzáadva kemény habbá verjük. A meggybefőttet egy szűrőbe öntjük és alaposan lecsöpögtetjük. A kapcsos tortaformába visszahelyezzük a piskótát, rászórjuk a meggyet. A vaníliás krémet eloszlatjuk rajta, majd a tetejét megkenjük tejszínhabbal. Végül minimum 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × 2 =