Skip to content

Medvehagymás-Sajtkrémes Pogácsa

 

Medvehagymás-Sajtkrémes Pogácsa

 

   6 fő        több, mint 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 ek. tejföl
  • 1 tk. só

A krémhez:

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek. tejföl

Egyéb hozzávaló:

  • 30 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal, sóval és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel, felaprított medvehagymával összegyúrjuk. Folpackba csomagolva, hűtőben 1-2 órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és 3 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk a korongokat. 180 fokra előmelegített sütőben, 6-7 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal és a többi hozzávalóval kikeverjük. A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk, és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtba beleforgatjuk. Végül egy éjszakán át a sajtkrémes pogácsákat hűtőszekrényben tároljuk.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

6 + tizennyolc =