Skip to content

Medvehagymás Pogácsa

 

Medvehagymás Pogácsa

 

   4 fő       több, mint 60 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csipet kristálycukor
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 dl tej
  • 1 tk. só
  • szezámmag

Elkészítés:

A langyos cukros tejben az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, 2 db tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a felaprított medvehagymát. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 30 percig deszkán pihentetünk. Utána kinyújtjuk, háromba hajtjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. A tepsin 10 percig pihentetjük, különben a pogácsa sütés közben eldől. A maradék tojássárgájával a tetejét megkenjük és sajttal, szezámmaggal megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + kettő =