Skip to content

Londoni Szelet

 

Londoni Szelet

 

   4 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,8 dkg sütőpor
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 22,5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája

A habhoz:

  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg darált dió

Egyéb hozzávalók:

  • 8 ek. barack lekvár
  • 15 dkg dió
londoni szelet

Elkészítés:

A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzákeverjük a porcukrot és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát belenyomkodjuk egy kb.33×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét baracklekvárral megkenjük. Habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót, a lekváros tészta tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval. Végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × négy =