Skip to content

Ljutenica

 

Ljutenica

 

  4 fő       kb. 45 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg kápia paprika
  • olaj

Elkészítés:

A paprikát megmossuk és sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg megbarnul a héja. Utána egy edénybe tesszük, fóliával lefedjük 10 percre, hogy a gőztől meglágyuljon, így a héja könnyen leszedhető lesz. A paprikát ezután kimagozzuk, a paradicsomot meghámozzuk. A zöldségeket ledaráljuk, sóval ízesítjük és egy serpenyőben kevés olajon addig főzzük, amíg a szószunk besűrűsödik. Végül hagyjuk kihűlni és húsok mellé tálalhatjuk.

ital1


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 × egy =