Skip to content

Lecsó

 

Lecsó

 

   4 fő        kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 kg zöldpaprika
  • 2 db hagyma
  • 1 db kisebb cukkini
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. őrölt csípős pirospaprika

Elkészítés:

A zöldpaprikát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük. A hagymát, a meghámozott paradicsomot és a cukkinit felkockázzuk. A szalonnát felaprítjuk, majd a hagymával kevés olajon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, cukkinit. Ízlés szerint sózzuk és néhány percig forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, majd puhára főzzük. Végül sóval ízesítjük még.

 


ital3


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 1 =