Skip to content

Leche Poleada

 

Leche Poleada

 

   4 fő        kb. 30 perc
Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • 3 ek. kukoricakeményítő
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tk. vanília aroma
  • 1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy habverővel a tejet, a cukrot, a tojássárgáját, a kukoricakeményítőt keverjük csomómentesre. Öntsük egy edénybe, majd alacsony lángon kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a fahéjat, a vanília aromát. Folyamatosan keverjük, amíg a keverék forrni kezd és besűrűsödik. Ha kész, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk hidegen vagy akár melegen is. Felszolgálás előtt a tetejét egy kevés fahéjjal megszórjuk.

 


ital2


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 − öt =