Skip to content

Lahmacun

 

Lahmacun

 

   4 fő       kb. 90 perc
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. olíva olaj

A feltéthez:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 1 ek. passzírozott paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1,5 tk. őrölt kömény
  • 1,5 tk. őrölt fekete bors
  • 2 tk. só

Elkészítés:

A langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, olajat, cukrot és az élesztős tejet. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd egy konyharuhával lefedve kelesztjük kb. 60 percig. A zöldségeket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük egy turmixgépbe a darált hús kivételével a feltét összes többi hozzávalóját, majd összeaprítjuk. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon a húst megsütjük, hozzáöntjük a zöldségeket és további 5 percig főzzük. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kb. fél cm vastagságú kör alakra nyújtjuk. Megkenjük mindegyiket a húsos feltéttel, majd előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon készre sütjük. Végül tálalhatjuk önmagában vagy különböző zöldségekkel megtöltve, feltekerve is.


ital4


Szólj hozzá... Jelentkezz be Facebook fiókoddal vagy add meg neved/e-mail címed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három − 3 =